
Programlamayı Kolaylaştıran 9 VS Code Uzantısı hangisi? Sizde kod yazarken birçok sorunla mı karşılaşıyorsunuz? Tamamlanması zor diye mi düşünüyorsunuz? Kod yazmanızı kolaylaştıracak tabiri caizse hayat kurtaracak 9 Visual Studio eklentisini inceleyelim.
Fakat öncesinde Visual Studio Code eklentisini nedir? Diye soracak olursanız hemen kısa bir tanımını yapayım. Microsoft tarafından Windows, Linux, macOS için yapılmış açık kaynak kodlu bir text editörüdür. Aslında temelde Sublime, Notepad++, Atom, Brackets vb. editörlerden hiçbir farkı yoktur. Onu bu denli etkili kılan açık kaynak kodlu ve çok hafif olması ve de çok güçlü bir eklenti kütüphanesinin olması. Sürekli güncel ve kullanımı basit.
Programlamayı Kolaylaştıran 9 VS Code Uzantısı hangisi diye bir soru yöneltmiştim. Bu sorunun cevabını vermeden önce VS Code uygulamasına eklenti nasıl kuruyoruz?
Uzantıları nasıl yükleyeceğinizi bilmiyorsanız, endişelenmeyin, çok kolay. Ekranın sol tarafındaki uzantılar simgesini tıklayın. Hata Ayıklama simgesinin hemen altındaki beşinci simgedir. Uzantıyı arama çubuğunda arayın ve yükle’ye tıklayın.
Artık Uzantıları nasıl kuracağınızı biliyorsunuz. O halde, zaman kaybetmeden, programlamanızı kolaylaştıracak uzantıları öğrenelim.
Not: Visual Studio Code Market içinde en çok indirilenler ve benimde en çok kullandığım eklentiler olmasından dolayı bu eklentileri listeliyorum.
Live Server
Live Server uzantısı, web geliştirme için son derece kullanışlıdır. Bu uzantı, hem statik hem de dinamik sayfalar için canlı yeniden yükleme özelliği sağlar. Siz kodunuzu kaydederken değişiklikler hemen tarayıcıya yansıtılır.

Kodunuzu her kaydettiğinizde, tarayıcı yeniden yüklenir ve tarayıcıya yansıyan değişiklikleri görebilirsiniz. Böylece, bu uzantı hatayı tespit etmeyi daha hızlı hale getirir ve böylece kodunuzla kolayca bazı deneyler yapabilirsiniz.
Code Spell Checker
Code Spell Checker, Street Side Software tarafından geliştirilen ve camelCase yazım şekliyle iyi çalışan temel bir yazım denetleyicisidir. Bu yazım denetleyici, yaygın yazım hatalarını yakalamaya yardımcı olur.

Kurulum tamamlandığında, dosyalardaki ve programlama dillerindeki yazım denetleyicisi otomatik olarak etkinleştirilecektir. Bir sürü dili destekler.
GitLens
GitLens, kodu daha iyi anlamanıza yardımcı olan GitKraken tarafınden geliştirilen açık kaynaklı bir takip uzantısıdır. Bir satır veya kod bloklarının kimin, neden ve ne zaman değiştirildiğine hızlı bir şekilde göz atar.

Revizyon navigasyonu, geçerli satır suçlaması, yazarlık kodu merceği, durum çubuğu suçlaması, Git Komut Paleti, terminal bağlantıları ve daha pek çok harika özellik sunar…
Kite
Kite, yapay zeka destekli bir programlama asistanıdır. Kod bloklarınızı kaydederek ve size doğru bilgiyi doğru zamanda göstererek daha hızlı kod yazmanıza yardımcı olan Kite’ın Otomatik Tamamlama Uzantısıdır.

Kite tüm büyük programlama dilleri için çalışır: Python, Java, Go, PHP, C/C#/C++, JavaScript, HTML/CSS, TypeScript, React, Ruby, Scala, Kotlin, Bash, Vue ve React.
Live Share
Live Share, Microsoft’un Gerçek Zamanlı ortak geliştirme Uzantısıdır. Kullanmakta olduğunuz programlama dili veya oluşturduğunuz Uygulama ne olursa olsun, diğerleriyle gerçek zamanlı olarak İşbirliği içinde düzenleme ve hata ayıklama yapmanızı sağlar.

Path Intellisense
Path intellisense auto, dosya adlarını tamamlar. Christian kohler abimiz tarafından geliştirilmiştir. JSON5 yapılandırma dosyalarını destekler.

Prettier
Prettier, etkili bir kod biçimlendiricidir. Kodunuzu ayrıştırarak ve maksimum satır uzunluğunu hesaba katarak kendi kurallarıyla yeniden yazdırır, gerektiğinde kodu kaydırarak tutarlı bir stil uygular.

VS Kodu ayarlarınızda varsayılan biçimlendirici olarak ayarladığınızdan emin olun. Ayar, tüm diller için veya belirli bir dile göre ayarlanabilir.
One Dark Pro
Eski Atom’cuların Dark Mode sini alarak Visual Studio Dark mode yapmışlar.

One Dark Pro, Atom’un varsayılan One Dark temasını temel alır ve VS Code için en çok indirilen temalardan biridir.
Discord Presence
Discord Presence, discord durumunuzu kolayca günceller. Özel dizeyi, kararlı veya Insider derleme algılamayı, Hata Ayıklama modu algılamayı destekler ve Discord’a manuel olarak kolayca yeniden bağlanmayı destekler.

140’ın üzerinde popüler dili destekler ve birçok harika özelliğe sahiptir.
HTML + CSS + JS ile Full Responsive menü nasıl yapılır? merak ediyorsan blog yazımı okuyabilir. Ya da direk videosunu seyrederek yapabilirsin.