
PHPMYADMİN İLE WORDPRESS PAROLA SIFIRLAMA ile yine sizlerleyim. 😊 Genelde WordPress olsun farklı bir altyapı olsun internet siteleri scriptler vb. tüm işlemlerde kod ile ya da ya da eklenti kullanmadan işlemlerimizi nasıl yaparız bu soruları cevaplamaya çalışıyorum.
Bu yazımda da Phpmyadmin İle WordPress Parola Sıfırlama işleminasılyapılır bu konudan bahsedeceğim.
PHPMYADMİN İLE WORDPRESS PAROLA SIFIRLAMA için Veritabanına Bağlan
Hostinger vb. bir yönetim sisteminiz var ise Cpanel’ e ihtiyaç duymadan Browser üzerinden giriş yaptıktan sonra anasayfanızda phpMyAdmin butonunu bularak tıklayabilirsiniz. CPanel üzerinde de aynı işlemi yapmanız yeterli olacaktır.

Daha sonrasında karşınıza gelecek ekran şunun gibi olmalıdır.

Bu ekrana ulaştıktan sonra sitenizde hangi veritabanını kullanıyorsanız ona tıklayınız. Dur bi dakika hangi veritabanını kullandığını bilmiyorsun ve öğrenmek mi istiyorsun? Hemen açıklayayım.
Hangi Veritabanına Bağlanacaksın?
Site ana dizininde wp-config.php isminde bir dosya var. Bu dosyanı bulup notepad ya da herhangi bir text editörü ile açıyoruz. Açtıktan sonra bizi ilgilendirecek kısım DB_NAME kısmı.

Biraz daha açıklamam gerekirse
DB_NAME = Sitenizin Veritabanı Adı
DB_USER = Sitenizin Veritabanı Kullanıcı Adı
DB_PASSWORD = Sitenizin Veritabanının Şifresi 😊
DB_HOST = Burası genelde localhost’ dur ve böyle kalması gerekir. Yani demek istiyor ki burada şair; benim veritabanım sunucumun localhost’ un da bilgisayarın kendi içinde yani.
Parolayı Sıfırla
Hangi veritabanına bağlanacağımızı öğrendikten sonra wp_users tablosuna tıklıyoruz. Burası WordPress sitelerde kullanıcıların tutulduğu tablodur. Yani sen https://siteninadi.com/wp-admin yazdığında girdiğin kullanıcı adı ve şifre burada tutuluyor aslında. Aşağıda işaretlediğim kısımda kullanıcı hesabıma ait tüm bilgileri görebilirsiniz. Hem localde çalıştırdığım bir test sitesi olduğundan hem de MD5 formatın şifrelendiği için gönül rahatlığı ile paylaşıyorum şifremi 😊 ayrıca şifre; 12345 bilginiz olsun. Yeryüzünde ki aynı 1 milyar paroladan biri… Dünya da en çok kullanılan şifreler hangisi buradan okuyabilirsiniz.

Bu kısımdan düzenle demeniz yeterli. Karşınıza çıkacak ekrandan user_pass kısmında ki şifreyi istediğiniz şifre yapın ve yanında ki açılan listeden MD5 seçeneğini seçin. Böylece gireceğiniz parolayı bu formatta şifrelemiş olursunuz. Bu alınması gereken güvenlik önlemlerinden biridir. WordPress ile ilgili alınması gereken bir diğer güvenlik önlemi ise Admin Page URL değiştirme. Bu yazıma da buradan ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte videomu izleyerek de kısa sürede bu işlemleri yapabilirsiniz. İyi Bloglar!